onsdag 13 augusti 2014

Cornucopia? skriver om den krigshetsande miljöpartisten från Herrljunga


Sent om sider upptäcker jag att vännen Lars Wilderäng har skrivit ett hyfsat blogginlägg om mig på sin vällästa blogg Cornucopia?. Vi har diskuterat med varandra i säkerligen 10 år snart i olika sammanhang, så han kan kosta på sig att beskriva mig som en hygglig prick,samtidigt som han tar avstånd från mina ståndpunkter i Palestinafrågan.

Jag har blivit erbjuden av Lars att skriva ett blogginlägg för publicering på hans sajt, men  inte orkat ta tag i det, trots det fina erbjudandet.

En läsarkommentar till hans blogginlägg satte dock fart på mig och jag återger här replikskiftet.

Först kommentaren:


Nu är det inte i artikeln han säger att man ska starta globalt krig mot Israel, utan i det Facebook inlägg som klippts ut i bilden på toppen av artikeln. Om han klargör det inlägget med att det är ett handelskrig han menar, ok, men det verkar definitivt inte vara skrivet som sådant från första början, utan ett fullskaligt militärt krig han menar.

Och sen då min kommentar:




Jag menar för det mesta inte ett skit när jag publicerar sena kvällskommentarer på Facebook. Men när GT och BT ringer upp får man ju hitta på något. Om man nu skall ta det episka inlägget i sin helhet så skedde det som en kommentar till att turkiska demonstranter hade stormat Israels ambassad i - förmodar jag - Ankara.

"Det är det som behövs nu, ett globalt krig mot Israel. Jag har frågat Carl Bildt vad han tycker om det. Det är helt oacceptabelt. Han vädjar att vi skall lugna ner oss och låta honom vädja till Israel att lugna ner sig"

För en nykter betraktare är det tydligt att udden i mitt inlägg inte är riktat mot Israel, utan mot vår utrikesminister Carl Bildt som jag försöker ge ett tjuvnyp närhelst jag kommer åt. I detta fall upprör jag mig över två uttalanden han just gjort i pressen. Först angående Israels bombning av barnsjukhus i Gaza: "Vi kan ingenting annat göra än att vädja" Sen angående Hamas Qassemraketer som under ett par timmar stört flygtrafiken i Tel Aviv. "Det är helt oacceptabelt". Om jag nu inte hade tyckt så illa om Romsons Almedalstal skulle jag ju kunna ha drämt till med att Carl Bildt tycker att det är oacceptabelt att judiska, heterosexuella medelålders män får sitta och vänta ett par timmar extra på en flygplats, medan han bara vädjar när bruna, palestinska, småflickor som ej ännu uppnått könsmognad får sätta livet till.Men då jag ogillar sådan könspolariserad retorik så startade jag istället ett globalt krig mot Israel. Enligt BT i alla fall. Så kanske jag skall vara lite försonlig mot Carl Bildt trots allt, jag vet ju inte heller hur det var han egentligen blev citerad.

Men nu är det som det är - och jag som suttit två ggr i fängelse för vapenvägran har blivit den nationelle krigshetsaren. Förutom att det som sagt håller mig borta från arbetsmarknaden, kommer det troligen att hålla mig borta från kommunpolitiken med för fyra år framåt, eftersom det ser ut som om miljöpartiet i morgon skall göra gemensam sak med kristdemokraterna, det parti vars värderingar ligger Israel allra närmast om hjärtat och förklara mig som en olämplig företrädare för dem i slaget om snöröjning, sophämtning och kommunala byskolor.
Fortsättning följer.
Skall jag ge miljöpartiet någon rättvisa så förstår jag deras irritation över att jag kommer från ingenstans och tar plats som utrikespolitisk talesperson. Jag hade heller inte gillat det om jag suttit i partistyrelsens sits, dock med viss insikt om lokaltidningars sätt att referera. Men nu verkar det som om partiet istället för att välja den socialistiska traditionen att hålla partikamraterna om ryggen när det blåser snålt kommer välja den borgerliga - att göra sig av med orosmomentet, och då får jag inrikta min retorik efter detta.

Hur det nästa - och kanske sista - kapitlet mellan mig och miljöpartiet utvecklade sig kan jag berätta under kvällen till denna tidiga torsdagsmorgon

Tillägg: Jag har hört det ryktas att orsaken till att det här ens blev en artikel är att moderaterna och pressen har ingått ett joint venture för att leta upp snurriga miljöpartister inför valet och skandalisera dem. I pressens intresse ligger att tvätta bort den stämpel av partiskhet som man fått i och med att journalistkåren har en kraftig övervikt miljöpartisympatisörer och därmed enligt mediaforskare behandlar miljöpartiet mildare än andra partier. Moderaternas intresse i detta synes mer uppenbart. För mer konspiratoriska förklaringar än denna, vänd er gärna till min pågående inläggsserie om Konspirationsteori for dummies

3 kommentarer:

  1. Ett parti som låter målet helga medlen - bara det inte märks för mycket medialt - är inte värt en röst. Jag har bekämpat Härskartekniker och Mygel inom Mp i 13 år ! Blivit utesluten (på felaktiga grunder och i strid med stadgarna) och återinsatt igen efter en "kommision" i Sthlm som kostade Mp över 100.000 kr. Men de betalade hellre detta än att undanröja de Odemokratiska skeenden som till slut även fick Kanslichefen i Sthlm att avsäga sig sitt uppdrag/anställning.
    Jag har samlat material till många skandaler, men till slut insett att MIN personliga hälsa är viktigare än att "skipa rättvisa". Jag är övertygad om att de skitstövlar som armbågat sig fram på andras bekostnad, förtjänar att umgås med sig själva. (om de inte hela tiden slickar varandra i röven).
    Så länge jag brydde mig, ägde jag problemet. Nu får de dras med sina dåliga sidor hos sig själva. Jag har slutat att bry mig.
    Den som gräver hål åt andra, kommer själv att ramla ner i detta - förr eller senare.
    Så sörj inte detta för mycket. Det finns gott om hycklare (i fårakläder) inom Mp.
    Hittar inget Facebooksalternativ, så jag loggar som Anonym - Vänliga hälsningar Allan Petree f.d. medlem sedan 1982.

    SvaraRadera
  2. Allan Petree (inte anonym) skrv PS/ Jag har ...
    har ifrågasatt Israels hemskheter under alla år, på Gittan. Känner du igen mig ? Varje gång har jag blivit ifrågasatt av Riks. Mina inlägg raderade trots att det jag skev VAR SANNING ! Så speciellt högt i tak är det INTE , inom Mp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Allan.

      Jag känner igen ditt namn, men inte från Gittan eller Mp, jag har aldrig debatterat där och varit aktiv i Mp bara i ett par månader, så jag har lite kännedom om partiets struktur eller historia. Jag gick med i första hand pga klimatfrågorna och har alltför svagt satt mig in i partiets övriga aspekter

      Radera