torsdag 7 juli 2016

Om förhållandet mellan Sofia Loren och fiskhandlarna i Pozzuoli

Och nu skall ni få höra., för när Sofia Loren växte upp i Pozzuoli bland fiskhandlarna stod det raskt klart för alla att hon var en av de stiligaste damerna i bygden. Så traktens innevånare rekommenderade henne att ställa upp i en skönhetstävling på stranden där vinnaren skulle ha möjlighet att få ett filmkontrakt. Och mot sig i denna tävling hade hon som främsta konkurrent en underbar kvinna från Napoli med ett ansikte vars perfekta proportioner ej gick att konkurrera med, men hon hade dock en svaghet, hon var hjulbent, varför hela Pozzuolis befolkning under tävlingen stödde Sofia genom att ropa "Hjulbent, hjulbent, hjulbent", varför hon naturligtvis vann tävlingen.
Med filmkontraktet i hamn var resten historia. Vid sidan av sin skönhet hade även Sofia aktörsförmågan i blodet,varför hon blev ihågkommen och ej bortglömd som så många andra skönheter. Dock glömde hon själv Pozzuoli, för i karriärens hetta spred hon en osanning, den att hon var född i Rom för att på så sätt stärka sin image. Detta var något som Puotelanerna svårligen förlät henne.
Vid utbrottet av bradysismen och jordbävningarna på 1980-talet , då 60 000 puotelaner evakuerades drabbades hon dock av medkänsla för sin hembygd och bad om förlåtelse och upprättelse. I ett välgörenhetsarrangemang återvände hon till Puzzouli för att stärka både bygden och åter sin egen image och i gemensamt intresse förläts hon av borgmästaren som gav henne en kyss och sitt residensskap tillbaka till folkets applåder.
Dock stötte hon på ett bakslag. Vid besöket på fiskmarknaden visade det sig att fiskhandlarna som hon växt upp med inte hade förlåtit hennes svek, varför de kastade rutten torsk efter henne , kallade henne för hora och borgmästaren för en bäbis som sög på hennes tutte som en torsk utan självkänsla. Förtvivlad över skandalen återvände hon tíll Rom och lovade att aldrig mer återse Pozzuoli
Historien berättad för mig ikväll av bögen Andrea som med denna försökte få mig i säng, men av detta blev intet.
Mi piaceVedi altre reazioni
Commenta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar