Det är ett tufft jobb,men någon måste äta det.
Tredje julbordet avklarat. Det andra var ett mellanspel, bara tre sorters sill och Janssons för min del, med ostbricka och pepparkakor, men det här, nu börjar vi komma upp i nobelklass. Först glöggstart och därefter rikligt kallskuret med dignande ostbord, frukt, minst 5 sillsorter, ägghalvor med både majonnäs och kaviar på riklig salladsbädd, syltor och rullader, skinka för dem som ville ha det och flera olika sorters gravlax åt mig. Därefter den mest köttlika vegetariska varmrätt jag någonsin ätit, quornsylta, kikärtsbullar och toppskuren sojakorv hårdbränd och fin, med rödbetssallad och ansjovisfri Janssons toppad med ett fint, grönt bladverk av något slag. Suveränt proffsigt och avslutat med en karavan av grädd- och marsipantårta med tomteblossfyrverkerier på toppen, serverade till kaffe av kunnig och söt serveringspersonal.
Tack Kunskapskällans restauranglinje för upplevelsen och tack toastmastern för att dina tal var så pass långrandiga att du gav tid åt det hela att hinna rinna undan.
Frost
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar