Värdshuset Magnolia körde med separat V,G,L-märkning på alla rätter. Medvetet undvikande av mjölkfetter och rikligt med syrade sallader gjorde att maten packade sig fint utan att mätta och skapa förtida dästhet. Fisken var mager och fin och med en medveten planering fick jag ner alla ätbar rätter på tre omtagningar. Däribland fyra sorters sill, heminlagda gurkor och mimosasallader, vegetarisk omelett, janssons gravad och ungsbakad lax, en lokalt skjuten rådjurssadel som jag smakade på, tillsammans med vitlökssalamin och de tunt skurna kalkonbrösten. Ostbrickan med både brie, lagrat och grönmögel klipptes givetvis med, tillsammans med potatissalladen, gubbröran, skaldjurspatén, morotsmarmeladen och fruktbickan med melon, apelsin och kiwi därtill. Allt sköljdes ner med julöl och till kaffet serverades en sötsaksbricka med hemkokta chocklader, biskvier, lasyröverdragna kakor och knäck, cornflakeskonfektyr, vaniljris och nån Italiensk fromage med citronsmak. tillräckligt gott, rikligt och mättande för att göra mig mätt, glad, uppkäftig och grälsjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar