onsdag 26 maj 2021

Om myndighetskontroll och vaccinationskampanjer i pandemins skugga.

 Den här videon är intressant, eftersom den redogör för myndigheternas egen syn på det som systemkritikerna kallar för konspirationer och försök till att skapa global kontroll över individen.

It is all out in the open - och det är då det börjar bli spännande.
Det vi har här är alltså en situation där myndigheterna tycker att de har funnit ett bra redskap för att stoppa globala hälsoproblem - vaccinerna. Så långt allt väl. Det som nu händer är att de vill implementera detta redskap på alla nivåer i samhället så att folkhälsan kan bli ännu bättre- Så långt allt väl med, vem vill inte förbättra världen?
Men så mitt in i videon händer något. Tonläget förändras från att vara en upplysningsfilm om sjukdomsbekämpning, till att bli en redogörelse för en Master Plan i Dr Evils anda. (Jag är säker på att producenten av videon inte ser det så själv för då hade den aldrig blivit gjord.) Berättarrösten börjar nu tala om hur politiker på alla nivåer i samhället skall övertygas om vaccinernas väl och om hur den enskilde medborgaren inte bara skall erbjudas vaccinering utan förmås att själv kräva det för sin egen hälsas skull. WHO dirigerar en plan för hur massorna skall förmås att skandera "GE OSS VACCINER, GE OSS VACCINER" med tvivel stämplat som kättersk ansvarslöshet . Budskapet skall skräddarsys till att nå alla samhällets grupper medan vaccinvägrarna och eftersläntrarna skall övervakas elektroniskt så att samhället kan hålla kontroll på var de befinners sig.
Det här är alltså WHO:s syn på saken. Och den sammanfaller otroligt väl med det som jag har sett vara antivaccarnas.
Ur pedagogisk synvinkel kan jag här se att man har missat på tredje steget i informationsstrappan:
1) För ur budskapet
2) Se till att budskapet blir emottaget
3) Se till att budskapet blir accepterat
4) Se till att budskapet blir genomfört
Folk har verkligen tagit emot budskapet. Check. Men har de accepterat det? Istället för att som myndigheterna önskade få folk att kräva vaccinering för sitt eget skydd, har de fått många att reagera emot det påförda trycket uppifrån om att vaccinera sig. De har slagit bakut och börjat misstro myndigheterna om att vilja manipulera dem med dolda syften.
Beror då detta på att de är paranoida, okunniga och oförmögna att förstå sitt eget bästa? Vem vet. Man skall inte tro människor om gott. Men det kan ju finnas en annan orsak med, den att vi har en läkemedelsindustri som vill manifestera sin närvaro som något absolut nödvändigt och tjäna pengar på att folk genom politikernas påverkan börjar kräva att få ta emot deras mediciner, som en slags ny religion där pillren och sprutorna skall ersätta oblaterna och nattvardsvinet som en välsignelse för ett gott och evigt liv, naturligtvis på medicinskt evidensbaserad grund istället för gamla testamenten. Man skall inte tro vinstdriven företagsamhet om gott heller.
Så vilket är problemet som skall bekämpas, folkets paranoida okunnighet, läkemedelsbolagens obotliga girighet eller politikernas självpåtagna kontrollusta? Själv bekämpar jag alltihopa genom att skriva Sci Fi om liknande saker och spendera resten av tiden på badstranden i solens hälsogivande strålar, långt från alla vacciner och smittsamma människohorder, men med någonting gott och kylande att förtära i näven. WHO:s vaccinationsprogram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar