onsdag 9 september 2015

Världspolitik - Så Funkar Det

OK, Lyssna nu för jag berättar det bara en gång.


Så har gick det till:

Stora oljeintressen i Mellanöstern planerade för en pipeline mellan Saudi och Turkiet för att vrida oljevapnet ur händerna på Putin. Ledningen skulle gå genom Syrien och så långt allt väl, utom att Al Assad vägrade släppa efter för den arabiska våren. Därför måste Demokrati skapas, EU skrev petitioner och höll tal medan USA började skeppa över vapen från Afghanistan till Irak för att de syriska "frihetsstyrkorna", dvs ISIS sen skulle "hitta" dem. Som vanligt när USA finansierar tokgerillor gick det lite snett när grabbarna blev för ystra, varför sympatierna började glida över för Assad istället för emot. Och medan NATO genom Turkiet hamnade allt djupare på ISIS-sidan och USA var bakbundna via alliansen med ISIS huvudfinansiär Saudi, kunde till och med Putin börja spela Good Boy genom att beväpna Assad och Iran genom att stödja kurderna, så nu måste USA göra något för att återta världspopulariteten.

Vips startar man ett 5+1 länderavtal med Iran för att ge dem fredlig kärnkraft, välkommen in i värmen, men akta er för det kommer att bli hett som fan, för när Saudis utrikesminister fly förbannad åkte över till USA för att protestera mot 5+1 avtalet kommer han efter förhandlingarna ut glatt leende eftersom han nu har fått klartecken - dra igång kriget med Yemen där Irans shiitiska stödgerilla finns, dra med er övriga arabstater i området in i Yemenkriget, flagga om Afghanistan från Al Qaida till ISIS, kör en false flag någonstans, ge Iran skulden för nåt djävla gränstrams och starta storkrig mot dem , så kan vi dvs Väst och NATO ta emot flyktingar, peka på 5+1 avtalet, två våra händer och säga "men vi gjorde ju vad vi kunde för freden" medan Putin får fullt upp med att försöka undvika att fastna i ett tvåfrontskrig med stöd för både Iran och Al Assad och då kan Nato fokusera på att låta ISIS knäcka den senare, för att därefter ta hem guldstjärnan genom att rensa ut både Al Assad och ISIS och därefter se till att den där djävla oljeledningen blir byggd någon gång!

Storkrig mellan Gulfstaterna och Iran alltså i slutet av året, om inte Iran sadlar om och lyfter fram den mer medgörlige Rohani för att inte privatkapitalet som redan börjat lämna landet skall få för mycket vingar. Håll ögonen på det inrikespolitiska spelet i Iran om ni skall satsa på storkrig på Unibet. Och se till att öppna flyktingslussarna.

Glöm bort var ni läste detta första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar