tisdag 29 juni 2010

Stoppa överutskrivningen av läkemedel

Miljöpartiet kan man lita på.

Partiernba har fått frågan av Fria Tidningen om vilken sjukvårdspolitik de ser som den viktigaste.

Centern tjafsar om entreprenörskap i vården och folkhälsoarbete, medan Kd vill ha kortare vårdköer

Moderaterna har inte tänkt klart ännu, medan *burr* folkpartiet vill "samordna resurserna" inom åldringsvården, ha mer "kontinuitet i läkemedelsbehandlingen (läs: neddrogad jämt). Detta skall möjliggöras genom en "förbättrad läkarutbildning", månntro sponsrad av Astra Zeneca?

Miljöpartiet däremot vågar nämna djävulen vid namn. Tyngspunkten skall ligga på att bekämpa felaktig läkemedelsanvändling. (läs: Sluta skriv ut sådana mängder mediciner). Pengarna skall istället användas inom "vård och omsorg" och där flummar det kanske ut - men spjutspetsen är riktad mot draken och nu vet vi åt vilket håll vi skall kämpa. Bytet får vi dela på,

Sossarna och vänstern då? Tja, det gamla vanliga egalitära snömoset. Likvärdighet inom vården och nej till profit. Inget att bry sig om.

källa: Fria Tidningen Fredagen 26 juni.

onsdag 23 juni 2010

Folkpartist för Sverigedemokratisk

Jag läser i Fria Tidningen att folkpartisten Erika Nagy har startat en personkampanj under temat Våga Vara Svensk. Kvinnan. med som det verkar ungersk bakgrund, har bland annat tryckt upp blågula disktrasor tillsammans med sitt namn och folkpartiets logotype.

Detta har fått folkpartiet i Blekingen att stryka henne från sin plats på riksdagslistan och avsätta henne som vice ordförande.

Jag förstår inte upprördheten.- Det är väl ingen större skillnad på folkpartiet och Sverigedemokraterna?

fredag 18 juni 2010

Betraktelser i bråten

Jag rensar i bråten på vinden bland alla bokhögarna som jag först burit från brandhärden till evakueringslägenheten och sedan tillbaka igen. JAg försöker slänga, men böckerna klänger sig fast vid mig, särskilt alla de som jag inte hunnit läsa ännu.

Så hittar jag ett skitigt och illa medfaret Aftonblad bland högarna. Varför har jag sparat på detta? Har jag varit med i tidningen, eller är det någon särskilt spännande artikel jag har velat spara?

Så läser jag datumet:


2008 Söndagen den 07 December


Dagen innan huset brann! Den här tidningen har inte sparats med avsikt, den har blötts ner av skärsläckaren och trampats på av brandmän för att slutligen hamna i mina boklådor.

Jag ser dröjande på sen blekta, fuktflammiga framsidan. Det är tre glada ensamma mammor som provar julens underkläder högst upp och huvudnyheten handlar om Anna som högg ihjäl sin man i dubbelsängen med 64 hugg. Med ett ögonblicks tvekan låter jag tidningen gå till vedspisen.

onsdag 16 juni 2010

Fria Tidningen har kommit

Jag har börjat prenumerera på Fria Tidningen, en frihetlig nyhetstidning som ges ut av mediakooperativet Fria Tidningar ek för.

Nu har nummer andra numret kommit , så jag skal sätta mig ner och läsa den och käka libanesiskt pitabröd med smör och dricka rekordelig cider.

Nyhetstitlarna verkar lovande:

Pentagon har ögonen på Afghanistans mineraler

En droppe kärnkraftsmotstånd.

Miljoner i EU-stöd gick till tjuvfiske

Afrikans kritik mot bomullssubventioner

Frihandelns mörka baksida


Precis sånt man vill förgylla sin morgon med.

Fortsätter de i samma still kommer jag till och med betala prenumerationsfakturan