fredag 22 maj 2009

Primörerna är tidiga i år

En rumänska sålde just sin oskuld till en italiensk affärsman för 100 000 kr. Dessa pengar skulle hjälpa henne att studera. Hon nämnde också något om att försörja sin familj under 2-3 år.

När man läser sådant här blir man fullkomligt matt. Tänk vilka nationalekonomiska värden som går till spillo vid Västkusten varenda midsommarafton.

Med tanke på att rumänskan var skriven i Tyskland under tiden för affärstransaktionen försöker nu tyska myndigheterna att klämma 50 000 kr i skatt av henne. Det här öppnar en möjlighet för våra egna fogdar. Varje ung primös borde skönas så fort det kan konstateras att någon varit framme och pillat på körsbäret. Det kan ju ha varit en italiensk affärsman som gjorde det. För att slippa sköntaxering bör lämpligen framställas hållbar bevisning i form av någon tanig ungdom med ett brett och saligt leende mellan finnar och fräknar.

söndag 3 maj 2009

Hovet inblandat


Få betraktar väl hovet som en del av säkerhetstjänsten, men i Haijby-affären tog hovet på sig ansvaret för monarkins och rikets säkerhet genom att låta förhala rättsprocesser, psykiatriskt tvångsvårda och beredvilligt ösa utpressningsmedel över mördaren, bedragaren och pedofilen Kurt Haijby.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Haijbyaff%C3%A4ren

För de av er som inte känner historien rekommenderas en genomläsning. En kort sammanfattning är att Kurt Haijby förförde rikets konung Gustav V och därefter bedrev utpressning mot honom och hovet genom att hota med att outa monarken. Då en bögkonung ansågs som en fara för monarkin och därmed nationens säkerhet hostade hovet upp sexsiffriga belopp i olika omgångar för att hålla herr Haijby lugn. Det var mycket pengar på 1940-talet. När denne började ge sig på småpojkar krackelerade situationen. Mentalvården, svenska polisen och slutligen tyska Gestapo blev inblandade i hemlighållandet av B-Gurras och Haijbys homoaffärer.

Även Haijbys självmord har hovet anklagats för. För det finns dock inga hållbara indicier.

Svensk Säkerhetstjänsts inkompetens

Om den svenska säkerhetstjänsten är mer inkompetent än andra länders vet jag inte, men att arbeta under en socialdemokratisk regering, med en egen borgerlig ideologi, stödd på en paranoid amerikansk hotbild, i skuggan av ett militärt överlägset Sovjetunionen verkar ha tagit en hård tribut på alla inblandade.

I brist på bättre syssla i den värmande vårsolen tänkte jag här rekapitulera några av de värsta pajas-skandalerna. Låt oss börja med Enbom-affären.

En ung mytoman från Boden ritar 1950 skisser av de militära forten via vad han kan se från cykel och skryter med att han har sålt informationen till ryssarna।

Han döms till livstids fängelse för spioneri. Släktingar till honom döms. Flyktigt bekanta dras in i rättsprocessen. Efter många år avskrivs alla anklagelser och de inblandade ges upprättelse.

Det fanns många vittnen som hade kunnat ge historien en mycket mer balanserat avslut om man bara hade talat med dem. Min far var civilförsvarschef i Boden och inspekterade forten årligen. Han kände Enbom och utdömde alla hans uppgifter som värdelösa.

Varför gick då historien så överstyr? Varför bromsade ingen rättsövergreppet i tid? Svar: Enbom var kommunist. Och vad gäller kommunister behöver man inte ha några kunskaper

Det räcker med en hotbild.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fritiof_Enbom